Po świętach w wielu domach półki w lodówce uginają się od nadmiaru jedzenia. Można sprawić, że nie trzeba będzie tego wyrzucić.
Kilka świątecznych dni minęło bardzo szybko. Jak co roku wielu Polaków przygotowało za dużo jedzenia, które po wizytach rodzinnych zalega w lodówkach.
Co zrobić, aby nie zmarnować nadmiaru jedzenia, a przy okazji pomóc potrzebującym?
Wystarczy odpowiednio przygotować produkty, opisując według schematu i zanieść do jadłodzielni. W Siedlcach znajdują się dwa takie punktu - jadłodzielnia przy ul. 3-go Maja 28 (siedziba Siedleckiej Spółdzielni Mieszkaniowej) i przy ul. Sobieskiego 18 (budynek Administracji nr 1 SSM)
- Jadłodzielnie to miejsca, gdzie możecie przynieść potrawy, produkty, które wypełniają po brzegi nasze lodówki. Jadlodzielnia to nie zbiór resztek ale zbiór naszych dobrych serc. Ja przygotowałem karpia w cebulce według przepisu dziadka Mariana - poinformował Mariusz Orzełowski.
Może również inni znajdą czas, aby podzielić się produktami, które nie zostaną spożyte, a ich termin przydatności pozwala, by zanieść je do jadłodzielni? Na pewno jest to dobra inicjatywa dla rzeczy, które za kilka dni wylądują na śmietnikach.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz