VI Międzynarodowy Turniej Smaków na Zamku w Liwie należy uznać za udany. Tego dnia dopisała nie tylko pogoda i goście, ale także atmosfera panująca wśród uczestników spotkania. Wśród pachnących i dymiących straganów nie zabrakło wędlin, serów, piwa kozicowego, podpiwka, sękaczy, rolad, pierogów, wędzonych ryb, a także dań i potraw tatarskich, wśród których największym powodzeniem cieszyły się m.in. kibiny, listkowce, soczewiaki czy chałwy i słodkie i kuszące barwami rachatłukum.
Głównym organizatorem imprezy było Muzeum Zbrojownia na Zamku w Liwie i Lokalna Organizacja Turystyczna Wielki Gościniec Litewski.
Więcej na ten temat w Życiu Siedleckim, w piątek 5 lipca.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu zyciesiedleckie.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz