Wiktoryia Popin jest autorką książki "Jem świadomie. 100 przepisów na domowe przysmaki". Kucharka zabiera nas na kulinarną przygodę, w której główną przyprawą jest... miłość.
Jak podkreśla sama Popin: Miłość w kuchni to najlepsza przyprawa. Najdoskonalsze smaki, najcudowniejsze zapachy i najbardziej fascynujące połączenia powstają wtedy, kiedy kucharz kocha świat i ludzi.
Książka bazuje na wspomnieniach autorki z dzieciństwa. Domowa kuchnia jej przodków została w jej wspomnieniach jako pyszna, sycąca i zdrowa. Jako dorosła kobieta postanowiła wrócić do tych smaków i odtworzyć przepisy. Każda z receptur jest otulona anegdotką rodzinną, refleksją lub nostalgicznym wpisem. W książce odnajdziemy pomysły na wiele tradycyjnych potraw, które większość z nas na pewno pamięta z dzieciństwa. Domowy chleb, konfitury, mięso - takich smaków się nie zapomina. W dzisiejszych czasach szybkiego jedzenia pełnego ulepszaczy i dodatkowych składników chwila wytchnienia przy dobrym, sytym i zdrowym posiłku wydaje się bezcenna.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz