Zamknij

Bezpłatne szkolenie już 27 listopada!

14:56, 15.11.2019 KS Aktualizacja: 14:56, 15.11.2019
Skomentuj
reo

W środę, 27 listopada, odbędzie się w Siedlcach bezpłatne szkolenie pt. „Mazowieckie dobre praktyki i tradycje kulinarne – produkty regionalne i tradycyjne“. To dobra okazja, by dowiedzieć się więcej o zasadach wytwarzania takich produktów oraz o nowinkach w tym zakresie.

- Wśród poruszanych tematów będzie mowa m. in o specyfice produktów tradycyjnych, innowacjach czy też o rolniczym handlu detalicznym w ich sprzedaż. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych tymi zagadnieniami, a szczególnie osoby zajmujące się wytwarzaniem produktów tradycyjnych czy regionalnych, Koła Gospodyń Wiejskich, rolników, przedsiębiorców – informuje Hubert Pasiak, prezes Lokalnej Grupy Działania Ziemi Siedleckiej. Organizatorzy zapewniają profesjonalnych prelegentów, wyżywienie oraz miłą atmosferę. Spotkanie odbędzie się 27 listopada w sali konferencyjnej OSM Siedlce (ul. Kazimierzowska 7) w godz. 10.00-15.00.

Zapisy można dokonywać telefonicznie (tel. 661-734-188), mailowo ([email protected]) bądź osobiście w biurze LGD ZS przy ul. Chopina w Siedlcach. Lista miejsc w szkoleniu jest ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń.

Organizatorami szkolenia są: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Lokalna Grupa Działania Ziemi Siedleckiej, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego – Oddział Mazowiecki oraz OSM Siedlce.

Szkolenie jest finansowane ze środków „Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie“. Operacja jest współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich“ Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 – Instytucja zarządzająca PROW na lata 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Patronat medialny sprawuje „Życie Siedleckie”.

(KS)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%